Kamarai összefogás: egy az út

Három megye, valamint Dunaújváros kamarai elnöke látta el kézjegyével azt az együttműködési megállapodást, amely a 8-as főút fejlesztését és meghosszabbítását célozza: a ceremóniára ma délután került sor a Vállalkozók Házában. Négy érintett kamara vezetői írták alá a 8-as főút gyorsforgalmi úttá fejlesztését, és egyúttal természetes meghosszabbítását célzó együttműködési megállapodást a Vállalkozók Házában ma délután.

Az összefogás ereje
Az önálló kereskedelmi és iparkamarára büszkén, a hatékony és operatív munkát elismerve köszöntötte a ma délutáni esemény vendégeit Cserna Gábor polgármester: mint a városvezető kiemelte, a nagyfoglalkoztatók és a kis- és középvállalkozói szféra számára egyaránt stratégiai jelentőségű megállapodás születhet, amely új lendületet adhat az infrastruktúra térségi és régiókon átívelő fejlődésének, közvetve is, de közvetlenül is segítheti a helyi vállalkozások megerősödését: A kamarai összefogás révén megvalósuló lobbierő tervei egybevágnak azzal az önkormányzati szándékkal, amelynek egyik fundamentuma a helyi vállalkozások helyzetbe hozása, megerősítése, lehetőségeik szélesítése. A közép-dunántúli régió kistérségei és települései egyértelműen profitálhatnak a nyugati határtól Veszprémen és Székesfehérváron át immár városunkig, sőt, a megvalósult híd révén egészen Kecskemétig tervezett út megvalósulásából – egy ilyen beruházás hozadékát csak megbecsülni tudjuk, de a szándék mindenképpen üdvözlendő, hiszen a konkrét tervek belátható időn belül történő megvalósulása mellett az összefogás erejét is példázza.

Mindenki boldog
Új típusú szerepvállalásról, megnövekedett felelősségtől, és persze a már említett időtényezőről is beszélt köszöntőjében dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, amikor kiemelte: az autópályáról szőtt álmok negyedszázados megvalósulása helyett inkább legyen korszerű, az európai normáknak megfelelő, óránkénti 110 kilométeres sebességgel közlekedhető, 11 tonna tengelyterheléses gyorsforgalmi út öt éven belül, amely így inkább megfelel a gazdasági szereplők és persze a lakosság érdekeinek. A 8-as főút komplex szerepet vállalhat az ország közlekedésében – hiszen összeköti a nyugati határszélt és a Közép-Dunántúlt a Közép- és Dél-Alföld térségével, ugyanakkor a főváros tehermentesítése révén akár a Budapest tüdeje címre is pályázhat.

Kecskemét regionális szerepének felértékelődése miatt, a helyi kis- és középvállalkozói réteg, a szolgáltató centrum, és nem utolsósorban a város határába tervezett Mercedes-gyár jelenleg is rohamtempóban folyó építése okán is érdekelt a kamarai együttműködésben, emelte ki rövid köszöntőjében Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Szintén üdvözölte az együttműködést Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara első embere, aki szerint fontos és kölcsönösen előnyös lenne a jelenlegi borzalmas 62-es út helyett egy korszerű összekötő kapocs a Székesfehérvár-Dunaújváros tengelyen – nem utolsósorban a két város logisztikai központokkal kapcsolatos tevei is könnyebben megvalósulhatnak a főútfejlesztés révén. Hasonló húrokat pendített Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, amikor kiemelte: az együttműködés révén megerősödő kapcsolatok evidensen gyorsíthatnak az érintett térségek gazdasági fejlődésén.

Ny. Öcaline
Forrás: http://www.dunaujvaros.com

Szövegméret
Kontraszt