Az Inkubátorház

Létrehozása

A Technológiai Inkubátorház építésének lehetősége az Ipari Park 1997-es létrehozása után merült fel. A Széchenyi-terv, a Megyei és a Regionális Területfejlesztési Tanács, valamint az Önkormányzat anyagi támogatásával 2003-ra sikerült is megvalósítani. Az inkubátorház legnagyobb eredménye, hogy javultak a kisvállalkozások életben-maradási esélyei, új munkahelyek jöttek létre, és növekedtek a helyi adóbevételek.

Felépítése

Az épületben 50-75 négyzetméteres műhelyek és 15-30 négyzetméteres irodák bérelhetők. Összesen 7 szintes az Inkubátorház: az első 6 szint teljesen beépített, azonnal költözhető helyiségekből áll. A 7. szint beépítése is megkezdődött 2017 év elejétől, kifejezetten raktározási célú 25-50 m2-es helységek is igénybe vehetőek kedvezményes áron. Az épületben jelenleg 46 cég bérel helyiséget, a hazai kisvállalkozásokon kívül kisebb koreai mérnöki vállalkozások, amelyek a Dunaújvárosba települt Hankook gumigyár beruházásában-működésében vesznek részt.

A vállalkozókért

A három évnél nem régebben alapított és a technológia intenzív vállalkozások kedvezményes bérleti díjjal költözhetnek be. Az első évben 30%, a másodikban 20%, a harmadikban 10% kedvezmény vehető igénybe. A helyi vállalkozóknak egyedi kedvezményt is biztosítunk. Az épület a legkorszerűbb telefonközponttal és szerverhelyiséggel rendelkezik, valamint egyéb irodatechnikai eszközök is a bérlők rendelkezésére állnak. A kedvezmények és a szolgáltatások magas színvonala mellett az Innopark Nkft. folyamatosan segíti a bérlők üzletmenetét.

Szövegméret
Kontraszt